Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > In memoriam – Krancz József nyugalmazott iskolaigazgató

In memoriam – Krancz József nyugalmazott iskolaigazgató

/Kőszeg, 1938. január 06. – 2022. október 10./

Krancz József Igazgató Úr tanítóként kezdte pedagógusi pályáját 1957-ben a Szattai Általános Iskolában, ahol első tapasztalatait szerezte meg az oktató- nevelő munka terén.

1970- ben került Kőszegre, az oktatás- és közművelődés irányítása volt a feladata.
1977-ben Kőszeg város tanácselnök helyettesének választották meg. Munkakörén belül legfontosabb feladata, melyet szívügyének is tartott, a művelődés, az egészségügy és a város sportéletének irányítása volt.
1983. augusztus 1-től 1996. december 31- ig irányítása, vezetése alatt működött az akkori Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola. Majd ezt követően 2 évig, nyugdíjba meneteléig, a kőszegi MÁV Diákotthon nevelőtáraként folytatta munkáját.
Igazgató Urat, Jóska bácsit, empatikus, kedves, segítőkész embernek, vezetőnek és felkészült szakembernek, pedagógusnak ismertem meg.
Számára a rá bízott tanulók fejlődése, a kollégák munkájának támogatása, segítése volt a legfontosabb feladat.
Nyugdíjasként is örömmel jött vissza, már a Bersek iskolába, a karácsonyi ünnepélyekre, beszélgetésekre, ahol mindig méltatta a pedagógusok munkáját és sok erőt, kitartást kívánt nekünk.
Tisztelt Igazgató Úr! Kedves Jóska bácsi! Fájó szívvel búzunk, emlékedet kegyelettel megőrizzük!

Kovácsné Szabó Éva igazgató