Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Bersek Budapesten…

Bersek Budapesten…

Iskolánk tanulói az idei tanévben is jelentkezhettek fakultatív őszi budapesti kirándulásra.

Fotóalbum
A cél most az „Álmok álmodói 20” elnevezésű monumentális kiállítás volt a Millenáris területén, ahol több, mint 6 ezer négyzetméternyi területen kb. 1,5 km-es út során, 3 óra alatt lehet megtekinteni a mintegy 600 magyar feltaláló munkásságát igen látványos interaktív kiállítási anyag és élményalapú feladatok során a matematika, az agrár, az infokommunikáció, az energia-ipar, az orvoslás és a mobilitás területén. Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar feltalálók milyen sok világraszóló találmánnyal járultak hozzá az emberiség életének megkönnyítéséhez az évszázadok során. Ezt a kiállítást minden magyarnak látnia kellene, ezért is hirdette meg iskolánk ezt az utazási lehetőséget. A kiállítás búcsúzó gondolatai érdemesek arra, hogy megfogadjuk őket:

„Jó, hogy itt jártál! A tudomány legyen veled! Bennük a jelen, benned a jövő. Merd tovább álmodni!”

A kiránduló csoportunkat az időjárás is a kegyeibe fogadta, hiszen ragyogó napsütéses őszi időben sétálhattunk fel a Gellért-hegyre, gyönyörködve a Duna két partján elterülő fővárosunk látképében. Tartalmas, sok látnivalóval és hasznos információval teli szép napot tölthettünk együtt, amit a 2 x 3 órás vonatút szórakoztató csoportos társasjátékai, nevetései még felejthetetlenebbé tettek.

Köszönöm mindig segítőkész kollégáim csoportkísérő egész napos munkáját.

Horváth Márta
főszervező