Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > „Veled és Érted! Jót és Jól!” – 60 éves jubileum

„Veled és Érted! Jót és Jól!” – 60 éves jubileum

Hatvan évvel ezelőtt, 1963. szeptember 4-én volt az első tanévnyitó ünnepély, még a Gyöngyös Szabadidő Park helyén levő strand területén. 60 éve kezdődött az oktató-nevelő munka az iskolánkban, mely később kapta a nevét a kőszegi születésű Bersek Józsefről, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc bátor huszárezredeséről. Május 18-án az iskola tornatermében ünnepeltünk együtt: diákok, volt és jelenlegi tanárok, meghívott vendégek.

Fotóalbum
A változatos programokkal teli jubileumi tanévünk záróünnepségén együtt énekeltük Tóthárpád Ferenc kőszegi költő „Itt élünk” c. megzenésített versét, kisfilmet vetítettünk az iskola 60 éves történelméről, a jubileumi tanévünk eseményeiről. Felléptek a BE-JÓ Táncegyüttes lányai. Bak Emma és Hauer Dávid felkötötték a jubileumi szalagot iskolánk dísz zászlajára. Kumánovich Kata énekkel, Móricz Virág verssel, Kumánovich Kinga prózával színesítette a műsort. Kovácsné Szabó Éva igazgatónő emlékező gondolatai felidézték az eltelt időszakot, munkájukért köszönetet mondott a volt és a mostani tanári karnak. Meleg szavakkal köszöntötte a nyugdíjas kollégákat. Básthy Béla Kőszeg Város polgármestere és Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója is köszöntötte jubiláló iskolánkat és gratuláltak az elért eredményekhez.

Az igazgatónő szavai szerint évről évre fejlődött, bővült az intézmény a tantermek számában, programokban, felszereltségben és eredményekben. A Bersek iskola aktív résztvevője a városi, tankerületi programoknak, rendezvényeknek. Saját szervezésű versenyeink túlmutatnak az iskola, sőt a város falain is: karácsonyi versmondó verseny és rajzpályázat, városi és városkörnyéki matematikaverseny, Bersek- kupa asztalitenisz versenyek, projektnapok. Örökös Ökoiskola, madárbarát és állatbarát iskola is a miénk. Specialitásunk a nyelvoktatás. A BE-JÓ Táncegyüttesünk neve összeforrt az iskolával. Hosszú évtizedeken át aktív, tartalmas kapcsolatot ápoltunk a mödlingi Jacob Thoma Mittelschuleval, amit most szeretnénk a város és a Tankerület segítségével feléleszteni. Megemlékeztünk a volt igazgatókról, és a nyugdíjas pedagógusoknak apró emlékkel is készültünk, mézeskalácsból egy 60-as számot kaptak.

Az ünnepi műsort a 7-8.osztályos diákok vidám kosaras bemutatója zárta. A jubileum fergeteges gyermeknapi programokkal folytatódott. Volt közös aerobic, ugrálóvár, akadályverseny, fagyi, Jumpplus Academy kötélugró-bemutató, Horváth Meggie mini koncert, beszélgetés Kirchknopf Gergővel, az Ocho Macho együttes alapító énekesével, volt bersekes diákkal, aszfaltrajzverseny, tombola és a Szülői Munkaközösségnek köszönhetően Retro Büfé lángossal és bambival.

Hihetetlen összefogás mutatkozott meg a 60-as jubileum méltó megünneplésére, a Bersek iskola külső és belső tereinek feldíszítésében:
- A 60 begónia ültetése volt diákok adakozásából, Rába Áron szülő, a terület előkészítése
- Alpok Aqua - Bambi felajánlás
- Szülői Munkaközösség retro büféje
- „60-as”mézeskalács készítése Stefanich Ilona, Mézi- Zi - szülő
- JustFood alapanyagok felajánlása
- Stella Fagyizó
- Soproni Sütöde - óriás”60-as” fonott kalács


Jó volt látni a sok vidám gyerekarcot a programok során, s jó volt együtt ünnepelni, meghatódni, örülni és lazulni.
A felnőttek részére a szórakozás még szombaton is folytatódott a XXI. Retro Bersek bálon.
Köszönöm fantáziadús kollégáim remek ötleteit és azt, hogy időt-energiát nem sajnálva vállvetve valósítottuk meg mindezt az idei tanév során a mindennapi tanítás mellett!
Legyen még sok ilyen szép közös ünnepe a Bersek iskolának!

Horváth Márta
jubileumi team vezetője, bálszervező