Ha bejelölöd a csillag melletti négyzetet, akkor megjegyzem, és ha legközelebb jössz, rögtön ez az iskola fog megjelenni.
> Bersek József Általános Iskola > Aktuális > Natúrpark Vetélkedő

Natúrpark Vetélkedő

Az idei vetélkedőt a Méhek Világnapja (05.20.) apropójából szervezték meg a Bechtold István Látogató Központban.

Fotóalbum
Sajnos az eső miatt a kinti feladat elmaradt. A verseny két részből állt: egy nehéz tesztből a méhekről, beporzó rovarokról és a mézet adó növényekről illetve egy figyelemfelkeltő plakát készítéséből. A három fős csapatoknak le kellett rajzolnia a méhek munkáját, életét megkönnyítő technikákat. Sokat dolgoztak ezeken a feladatokon a csapatok.
Schrott Alíz méhész szervezte ezt az idei programot. A feladatok közben mesélt a méhészkedésről. Tulajdonképpen a méhészetükben tett látogatásunk során szerzett tapasztalatokat hasznosíthatták itt a gyerekek.
11 csapat (4 iskolából) indult az idei megmérettetésen. Ez sokkal több, mint az elmúlt években. De idén is mi lettünk az elsők! Sőt a második és harmadik helyezést is iskolánk csapatai szerezték meg.
1.helyezés: Honey csapata: Bak Emma, Krizmanich Krisztina és Kumánovich Kinga 8.a
2.helyezés: Brazil véznamakik: Garamszagi Abigél, Horváth Béla és Pál Olivér 7.a
3.helyezés: Túramusik: Kolozsvári Vilmos, Pusztai Dominik és Szabó Bendegúz 8.a
Ügyesek voltak a hatodikos Kaptár tagjai: Kovács Flórián, Pusztai Dániel és Vers Balázs 6.b és a Wakvarjúcskák: Kriston Zétény, Varga Samu és Zsigmond Bence 8.a
Örülünk, hogy minden évben ilyen lelkesen és sikeresen vesznek részt iskolánk tanulói ezen a rendezvényen!
Gratulálunk a csapatoknak!
Köszönjük a szervezést!

Kovácsné Zsolt Andrea és Tóth-Percze Mária felkészítő tanárok